Ma t/m vrijd. 8.30 - 21.30

Zaterdag 8.30 - 12.30

Zondag 10.00 - 12.30 sept t/m mei

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie & Sportmassage. Voor al deze behandelingen kunt u bij ons terecht. Hier kunt u in een aangename sfeer een fysiotherapeutische behandeling krijgen.

Het sportcentrum heeft een behandelkamer en er kan gebruik gemaakt worden van uitgebreide faciliteiten. Hiermee kunnen wij de patiënten specifieke behandeling bieden. Daarnaast is de overgang van begeleiding naar zelfstandig sporten makkelijker gemaakt. Dezelfde apparatuur die gebruikt wordt tijdens de behandelingen kan na aanmelding bij de sportschool ook zelf gebruikt worden. Tevens is het voor de aanwezige sporters makkelijk om een afspraak te maken.

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar een ieder dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Door een combinatie van bewegen en fysiotherapie kan hier optimaal gebruik van worden gemaakt.

Mensen met klachten die veroorzaakt zijn tijdens het werk of sporten, dan wel lichamelijke klachten veroorzaakt door ziekte of een ongeluk, kunnen op een verantwoorde wijze herstellen middels sport en fysiotherapie.

Nico Mollema, fysiotherapeut in ons sportcentrum, deelt de mening dat actieve deelname van de patiënt gedurende het herstelproces tot het beste resultaat leidt, bewegen is daarbij een belangrijk onderdeel! Om optimaal behandelresultaat te behalen wordt hierbij gebruik gemaakt van de ruim aanwezige faciliteiten die op de vestiging beschikbaar is.

Wij behandelen aandoeningen die zijn ontstaan tijdens het sporten of het uitoefenen van uw beroep, als gevolg van veroudering of overgewicht. Tevens behandelen wij klachten die zijn ontstaan na een ongeval of operatie.

Sporters kunnen direct bij ons terecht. Ze krijgen zo snel duidelijkheid over de ernst van hun blessure en ze ontvangen direct tips en adviezen.

Als behandeling nodig is, kan deze snel gestart worden en juist voor sporters biedt de locatie van sportcentrum van Hurck uitstekende faciliteiten om te revalideren na een sportblessure.

 

 

Fysiotherapie in het verwarmd zwembad (hydrotherapie)

Een van de faciliteiten die sport en  Squashcentrum  Van Hurck biedt is een verwarmd zwembad. Mensen met bijvoorbeeld reuma, fibromyalgie of mensen die door een operatie( bijv. een nieuwe heup) minder goed belastbaar zijn, kunnen beginnen met therapie in het water. Hydrotherapie (fysiotherapie in het water) werkt spierversterkend, verbeterd de mobiliteit en geeft ontspanning.