Ma t/m dond.  8.30  - 21.30

Vrijdag             8.30  - 21.00

Zaterdag         8.30  - 12.30

Zondag           10.00 - 12.00 sept t/m mei

Ouder-kindzwemmen

Dinsdag vanaf  9.30

Zondag  vanaf 10.15

 

Zwemmen met een baby begint in de badkuip. De eerste stap is het langzaam verlagen van de bad temperatuur. De temperatuur van het water in ons zwembad is 31°. Laat de baby van het eerste badje af wennen aan water over het gezicht. De ademhalingsreflex verdwijnt als het kind ongeveer 5 maanden oud is. In het zwembad wordt deze vaardigheid verder uitgebouwd, want als de baby 3 maanden is kun je  voor het eerst naar het zwembad.Al gauw zul je merken dat de baby, die nog niet kan lopen of kruipen het heerlijk vindt om zich in het water vrij te kunnen bewegen en op die manier actief met u te kunnen spelen.

 

Na het ouder-kindzwemmen volgt het kleuterzwemmen. ouder-kindzwemmen is niet alleen een leuke maar ook serieuze zaak.We proberen het kind een aantal vaardigheden bij te brengen zodat het zich weet te redden. Een van de ouders of grootouders gaat mee in het water.

 

Het kleuterzwemmen sluit aan op het niveau waar het kind was gebleven met ouderkindzwemmen. Er hoeft geen begeleider meer mee. En op een speelse manier wordt een begin gemaakt met het aanleren van de beenslag.